Najzdravije posuđe za kuhinju

Da li ste nekad primetili  da hrana koja je ostala dugo u plastičnom pakovanju,poprimi ukus plastike? To je zbog toga što joni hrane i plastike počinju međusobno reagovati.Zbog toga je veoma važno da izaberete kvalitetno posuđe, koje će vam pomoći da održite dobar ukus hrane, a... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Opasnosti skrivene u proizvodima od žitarica

Mnogi sigurno ne znaju da većina proizvođača prodaje pahuljice krcate šećerima, veštačkim bojama i konzervansima, a to reklamiraju kao zdravu opciju za doručak. Osim što loše deluju na decu, ovi proizvodi često na ambalaži imaju navedena zdravstvena svojstva koja dovode u... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Voda je najzdravija

Voda je najzdravija Voda je najzdravija i najjeftinija i premalo je unosimo. Simptomi nedovoljnog unosa vode, dehidriranog organizma su: glavobolja i vrtoglavica, umor, promene raspoloženja, grčevi u mišićima, trnci, bol u leđima i zglobovima, zatvor, nemogućnost koncentracije,... nastavak teksta »
Posted On 21 Mar 2016
, By

Limun je odlična prevencija za rak

Limun je alkalna namirnica, a kancerogene ćelije ne mogu da se razmnožavaju u alkalnoj sredini, potvrđuju istraživanja. Kada se koristi sa medom poboljšava se njegovo dejstvo. Veoma je bogat izvor vitamina C koji štiti od prehlade i oboljenja. Ima antibakterijska i antivirusna... nastavak teksta »
Posted On 03 Mar 2016
, By

Oslobodite se toksina

Mlečni proizvodi, gluten i žitarice, mogu izazvati “toksične” reakcije u crevima, one su toksični okidači. Jedan od načina kako hrana negativno utiče na naše telo je izazivanje intolerantnih i alergijskih reakcija. Na ovaj način se aktiviraju i drugi mehanizmi u telu, kao što su... nastavak teksta »
Posted On 22 Jul 2015
, By

Lečenje glinom

Unošenjem gline u organizam omogućava se bolje iskorišćavanje hrane, snabdevanje ćelija mineralima i životnom energijom. Koristi se u lečenju arterioskleroze, anemije, oboljenja disajnih puteva, infekcija koli bakterijama, crevnih oboljenja, trovanja, čira, viška stomačne... nastavak teksta »
Posted On 18 Jul 2015
, By

Gubitak kilograma smanjenjem upotrebe hleba

Hleb je prepun ugljenih hidrata, izbacivanjem hleba iz ishrane odmah se dešava gubitak kilograma. Nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu. Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih... nastavak teksta »
Posted On 18 Jul 2015
, By

Uzročnici trovanja hranom

Trovanje hranom t.j gastroenteritis najčešće uzrokuju bakterije salmonela, E.colli, kampilobakterija ili virusi kao što je norovirus. Može se pojaviti konzumiranjem hrane u kojoj se nalaze bakterije, nakon kontakta sa zaraženom osobom ili usled neadekvatne higijene ruku nakon... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Zdravstvene blagodeti od presne hrane

Presna ishrana čisti, oporavlja čovečiji organizam, ublažava hronične degenerativne bolesti. Naše telo stvoreno je za hranu kao što su presno voće i povrće, orašasti plodovi, semenke, žitarice. Naš sistem radi na energiju Sunca koju biljke upiju u sebe i predaju nam u obliku... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Presnom hranom do zdravlja

Upotreba presne hrane u ishrani je maksimalan doprinos zdravlju čoveka. Kuvanjem se od hrane koju je dizajnirala priroda za nas stvaraju strani molekuli koje čovečiji sistem ne može da prepozna pa se javlja leukocitoza. Bela krvna zrnca učestvuju u digestiji hrane isto kao što bi... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Koje povrće je zdravije jesti presno a koje kuvano

Neke vrste povrća zdravije je jesti presne, a druge tek pošto se termički obrade. Paradajz jedite kuvan. Za pigment likopen, koji mu daje karakterističnu crvenu boju, dokazano je da pruža zaštitu od određenih tipova raka, posebno na prostati i srčanih oboljenja. Termička obrada... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Voće izvanredno vrši detoksikaciju organizma

Voće ima viši sadržaj vode od druge hrane, čak 80 do 90%. Voda iz voća je destilisana kroz biološki sastav biljke koja daje plod, i služi kao nosilac svih hranljivih sastojaka, vitamina, minerala, jednostavnih šećera, aminokiselina, masnih kiselina i enzima. Voće sadrži... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

GMO opasnost po ljudsku civilizaciju

Genetski modifikovani organizmi (GMO) je termin za životne forme dobijene u laboratoriji, nasilnim kombinovanjem gena različitih vrsta, koje se nikada ne dešava u prirodi. Zajednički eksperiment u sklopu nekoliko instituta i naučnika otkrili su da hrčci hranjeni sa genetski... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Za jačanje imuniteta limun

Limun jača imunitet, veoma je bogat izvor vitamina C koji štiti od prehlade i oboljenja. Voda sa limunom je čudotvoran napitak koga treba piti svako jutro. Poboljšava imunitet, hidrira, daje energiju, pruža osećaj sitosti, pomaže u mršavljenju. Stimuliše, aktivira rad creva,... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Štedljive sijalice utiču loše na zdravlje

Nova generacija energetski efikasnih sijalica je toliko otrovna da je Agencija za zaštitu okoline SAD pokrenula vanredni protokol koji se sprovodi u slučaju lomljenja sijalica i oslobađanja otrovnog gasa. Studija koju su sproveli naučnici Fraunhofer Vilhelm Klaudic Instituta je... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Plastične flaše remete rad hormona

Izbegavajte namirnice u plastičnoj ambalaži koja ima neku od ovih oznaka: PVC, 3V, PS i PC ili sa brojevima 3, 6 i 7 u trouglu. PVC ispušta hemikalije koje ometaju rad hormona u organizmu. PS ispušta u vodu stiren, kancerogenu materiju. Najčešće se koristi za plastične čaše za... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Stevia je najbolja zamena za beli šećer

Listovi stevie slađi su od šećera 40 puta, a stevijini glikozidi 300 puta, nema kalorija, snižava povišeni krvni pritisak, reguliše nivo šećera u krvi, pomaže oslobađanje insulina iz pankreasa, ima snažna antioksidativna svojstva, smanjuje oboljenja od gripa i nazeba, sprečava... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Toksičnost kofeina

Toksična doza kofeina za organizam je oko 0,50 grama t.j 3 – 4 šoljice kafe, a jednokratna doza od 10 grama može i da usmrti. I kafa bez kofeina može izazvati lupanje i ubrzan rad srca, zbog drugih sastojaka koje kafe sadrže. Kofein se u i značajnoj količini nalazi i ... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Najzdravija upotreba meda

  Prekomerna telesna težina lako se može savladati konceptom koji je objašnjen u knjizi Hibernacijska dijeta čija je suština neverovatno prosta a to je da pre spavanja treba uzimati jednu veliku kašiku meda. Med svojim balansom hranljivih materija stabilizuje hormonski... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Dobro svarena hrana uslov za zdravlje

Onome ko jede samo onda kada je siguran da mu je prethodni obrok koji je pojeo potpuno svaren, neće nikada trebati lek. Ne treba se prejedati, niti iscrpljivati telo preteranim gladovanjem – umerenost je osnovno pravilo. nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Konzumacija pasterizovanog mleka dovodi do povećanog rizika za oboljevanja

Dugogodišnja istraživanja su otkrila da konzumacija pasterizovanog mleka dovodi do povećanog rizika za oboljevanja. Pasterizacija uništava vitamin C i oštećuje B vitamine, smanjujući nutritivnu vrednost mleka. Njome se u mleku uništavaju enzimi, proteini, antitela, i benigni... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Kazein uzrokuje bolesti

Mleko je glavni uzročnik epidemije raka prostate, raka materice i raka grudi smatraju stručnjaci. Kazein iz mleka, mlečni proteini i masti talože se u urogenitalnim i polnim organima, kod muškaraca u prostati, a kod žena na materici, jajnicima i grudima. Istraživanje u Španiji... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Dijetalni šećer aspartam višestruko je toksičan i kancerogen

Najčešće se nalazi u: gumama za žvakanje, dijetalnim sokovima, instant sokovima, napicima u prahu, lekovima za decu, voćnim jogurtima, vodi u bočici s ukusom raznog voća, proizvodima bez šećera. Studije dr. Soffrittija i niza naučnih labaratorija, prezentirane FDA (američkom... nastavak teksta »
Posted On 22 May 2015
, By

Termička obrada namirnica iznad 120 stepeni celzijusa ugrožava zdravlje

Nova studija pokazuje da zaista postoji veza između Akrilamida, supstance koja može biti formirana tokom pripreme hrane i povećanog rizika od raka. Akrilamid je već godinama poznat kao potencijalna kancerogena supstanca. Supstanca se koristi u industriji plastike. Takođe se... nastavak teksta »
Posted On 06 Feb 2015
, By

Kako je najbolje piti vodu

Osnovno pravilo je da ne pijete vodu otprilike pola sata pre nego što ćete početi da jedete, i da ne pijete vodu 3 sata posle jela.  Ne morate da potpuno isključite vodu tokom obroka. Umesto toga možete da popijete nekoliko malih gutljaja tokom obroka. To je odlično da se očisti... nastavak teksta »
Posted On 22 Jan 2015
, By

Voda, čajevi i sokovi

Uz prosečan gubitak vode dva i po do tri litra, potrebno je uneti u organizam istu količinu tečnosti. Većina namirnica sadrži vodu. Hranom u organizam unesemo prosečno litar vode, ostatak trebamo nadoknaditi pre svega običnom vodom. Ako je hlorisana potrebno je držati vodu dva do... nastavak teksta »
Posted On 17 Jan 2015
, By

Preporuka za zdrav obrok

Polovinu obroka treba da čini povrće: kupus, brokoli, zelena boranija, šargarepa, paradajz, karfiol, spanać, zelena salata, cvekla, ostalo povrće. Četvrtina treba da bude skrobna hrana: krompir, pirinač, hleb. Četvrtinu treba da čine belančevine: meso, riba, pečurke, sir,... nastavak teksta »
Posted On 06 Jan 2015
, By

Redovnim konzumiranjem kafe telo je praktično stalno u stresu

Mnogi lekari smatraju da je kafa nezdrava. S obzirom na to da kofein podstiče proizvodnju adrenalina iz nadbubrežnih žlezda, telo bi pri redovnom konzumiranju kafe praktično stalno bilo u stresu. Baš kao i u opasnoj situaciji, tako se povećava mišićna tenzija i šećer u krvi, kako... nastavak teksta »
Posted On 06 Jan 2015
, By

Gazirani sokovi su pogubni po zdravlje

Konzumiranjem tri decilitra gaziranog soka dnevno telesna težina povećava se za čitav kilogram. Kako su puni aditiva i šećera, gazirani sokovi smanjuju sposobnost organizma da metaboliše šećer što vodi dijabetesu, prekomernoj težini, visokom krvnom pritisku, povećanom niv... nastavak teksta »
Posted On 06 Jan 2015
, By

Đumbir je začin koji nikako ne treba zaobilaziti u spremanju obroka

Otkriveno je da Gingerol, glavni aktivni sastojak Đumbira, odgovoran za njegov karakterističan ukus, može sprečiti rast karcinoma debelog creva i jajnika. Ekstrakti Đumbira su pokazali da imaju antioksidativni, protivupalni i antitumorski učinak. Proupalno stanje se smatra važnim... nastavak teksta »
Posted On 02 Dec 2014
, By

Pobedite prehladu i grip uz pomoć belog luka

Ako želite jednostavan način za povećanje snage u borbi protiv prehlade i gripe, beli lik je najbolje “tajno oružje”. Beli luk je dugo je poznat po svojim lekovitim moćima, pogotovo u borbi protiv sezonskih bolesti poput prehlade i gripe.To je zbog njegovih učinaka u... nastavak teksta »
Posted On 02 Dec 2014
, By