Ekcem: Uzrok i kako ga se rešiti

Ekcem, poznat i kao dermatitis, je upalna bolest kože. Karakteriše je iritantan svrab, crvenilo, natečenost i ispucalost kože usled češanja. Osip se obično javlja na predelu lica, unutrašnjosti lakta, iza kolena, na rukama ili stopalima. Uzrok ekcema se povezuje sa faktorima iz... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Najzdravije posuđe za kuhinju

Da li ste nekad primetili  da hrana koja je ostala dugo u plastičnom pakovanju,poprimi ukus plastike? To je zbog toga što joni hrane i plastike počinju međusobno reagovati.Zbog toga je veoma važno da izaberete kvalitetno posuđe, koje će vam pomoći da održite dobar ukus hrane, a... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Uvećani holesterol

Holesterol je masna supstanca koju proizvodi jetra i koristi se za izgradnju zidova ćelija. Uz pomoć holesterola stvara se zaštitna obloga oko nerava takođe služi u proizvodnji hormona i mnoštva drugih hemikalija u telu. U organizmu se nalazi u prepletu sa proteinima i zajedno... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Opasni alergeni i higijena

1970.te godine samo dva odsto dece u Srbiji imalo je ekceme i alergije, a 2010. taj procenat je alarmantno udesotostručen i svako peto dete ima ekceme i alergije. Za taj porast neverovatno ali najzaslužnija su hemijska sredstva koja se svakodnevno koriste za održavanje lične... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Šta boja urina otkriva o zdravlju

Ukoliko vam je mokraća potpuno bela to može da znači da pijete previše vode. Da, i to je moguće! Ne preterujte i držite se preporučene količine od 1,5 do 2l. Ukoliko je boja vaše mokraće bledo žuta, znači da ste zdravi i dobro hidrirani. Svetlo žuta mokraća ukazuje na to da ste... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Eliksir koji sedoj kosi vraća prirodnu boju

Kako tvrde oni koji su probali ovaj čudotvorni napitak ne samo da vraća prirodnu boju kose, već jača koren dlake i ubrzava njen rast. I to nije sve, eliksir jača imunitet, podmlađuje kožu i daje snagu. Eliksir- sastojci: • 200 ml lanenog ulja • 4 limuna • 3 čena belog luka • 1 kg... nastavak teksta »
Posted On 11 Dec 2015
, By

Cimet-lekovita svojstva

  Cimet je čuven po mnogim lekovitim svojstvima. Delotvoran je u regulaciji nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska i aktivnosti insulina, a može i pomoći u bržem zarastanju rana. Jak je antioksidant i antimikrobni agent, što pomaže u odbrani organizma od prehlada. Načini... nastavak teksta »
Posted On 29 Nov 2015
, By

Gazirani sokovi debljaju

Konzumiranje gaziranih sokova smanjuje sposobnost organizma da metaboliše šećer, pa posledično dovodi do dijabetesa, kao i do razvoja metaboličkog sindroma. On se karakteriše prekomernom težinom, visokim krvnim pritiskom i povećanim nivoom šećera i triglicerida u krvi.  ... nastavak teksta »
Posted On 28 Nov 2015
, By

Tip gojaznosti traži posebnu dijetu

  Nauka je dokazala da postoji 6 tipova gojaznosti, pruzrokovanih različitim faktorima. U koju grupu spadate i kako da taj problem rešite: Gojaznost 1. Preterani unos hrane Ovaj tip gojaznosti najzastupljeniji je i nastaje usled prekomernog unosa hrane i šećera. Savet:... nastavak teksta »
Posted On 23 Nov 2015
, By

Šipak,najbolji prirodni multivitamin!

Šipak se smatra prirodnim multivitaminom zbog povoljnih sastojaka koji blagotvorno deluje na mnoge zdravstvene probleme. Šipak je biljka bogata antioksidansima, vitaminom P, vitaminom C, vitaminom B1, B2, B12, vitaminom A, vitaminom K, karotenom koji jačaju organizam i štite ga... nastavak teksta »
Posted On 22 Nov 2015
, By

Oslobodite se toksina

Mlečni proizvodi, gluten i žitarice, mogu izazvati “toksične” reakcije u crevima, one su toksični okidači. Jedan od načina kako hrana negativno utiče na naše telo je izazivanje intolerantnih i alergijskih reakcija. Na ovaj način se aktiviraju i drugi mehanizmi u telu, kao što su... nastavak teksta »
Posted On 22 Jul 2015
, By

Svakog jutra 600 ml vode

  Japanci tvrde da svakoga jutra prvo što unesete u organizam treba da bude 600 ml vode! Japanski naučnici ovo preporučuju kao jedinstvenu „terapiju“ za dug život, dobar metabolizam, zdravu kožu i vitku liniju, a najbolji učinak stvara se kada popijete četiri čaše po 150... nastavak teksta »
Posted On 18 Jul 2015
, By

Promenom navika protiv helikobakterije

Helikobakterija voli kiselu sredinu pa je potrebno izbaciti neke namirnice iz upotrebe, i zameniti ih drugim koje su po prirodi alkalne i nepovoljne za njen rast i razmnožavanje. Potrebno je da povećate unos svežeg voća, povrća, i vitamina C. Jedite što više mahunarki, zelenog... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Otrovi u redovnoj upotrebi u stanu

Osveživači vazduha su leglo otrovnih materija koji utiču na neplodnost, oštećenje mozga, hronično oboljenje. Napunjeni su sa kancerogenim isparljivim organskim jedinjenjima koji negativno utiču na reprodukciju, disanje i ćelijsku regeneraciju. Dokazano je da emituju hemikalije... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Dugo sedenje vrlo opasno po zdravlje

Osobe koje obavljaju kancelarijski posao ili posao koji zahteva duge sate sedenja, trebalo bi da dok rade stoje barem dva sata kako bi bile zdravije i duže živele, otkriva najnovije britansko istraživanje. Sedeti osam sati za radnim stolom može biti pogubno po zdravlje. Nekoliko... nastavak teksta »
Posted On 03 Jun 2015
, By

Mikrotalasne pećnice rizik po zdravlje

Iz mikrotalasnih pećnica se rasipa zračenje i pored visokog standarda tehničke zaštite. Po uključenju mikrotalasne pećnice najbolje je što pre se udaljiti i boraviti na ne manjem odstojanju od 1 metra. Zračenja mikrotalasima izazivaju promene ponašanja, reakcije imunog, nervnog i... nastavak teksta »
Posted On 29 May 2015
, By

Zubni kamenac prirodno uklanjanje

Nеrаfinisаnо јеstivо kоkоsоvo ulјe je odlično za kamenac i naslage na zubima. Uzmitе dvе kаšičicе i stаvite ih u ustа. Promućkajte u ustima ulje kao što mućkate vоdu nаkоn prаnjа zubа, držite u ustima pet minuta, а zаtim isplјunite. Моžda će vam biti neprijatno, ali bitan je... nastavak teksta »
Posted On 18 May 2015
, By

Uz pomoć igle pomozite ljudima da prežive moždani udar

Moždani udar predstavlja treći uzrok smrtnosti u Srbiji. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije ovo obolenje je na trećem mestu uzroka smrtnosti i u svetu, a akutni moždani udar je i prvi uzrok invaliditeta u razvijenim zemljama. Procenjuje se da svakih 45 sekundi jedna... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2015
, By

Prva pomoć iz kuhinje kod posekotina

Priručno sredstvo kada treba brzo reagovati za posekotine prava pomoć je med. Kada ranu operete i očistite nanesite preko tanak sloj meda, koji deluje dezinfikujuće. Ostavite tako otvoreno nekoliko minuta, pa preko ranice stavite flaster i gazu. U medu ne opstaje ni jedna... nastavak teksta »
Posted On 03 Mar 2015
, By

Tečnosti uz obroke

Jogurt i mleko su nutritivno visoko vredne namirnice, one same po sebi mogu da predstavljaju kompletan obrok. Zdrave osobe mogu nesmetano da konzumiraju ove napitke dok jedu. Ne savetuje se, međutim, upotreba mleka i jogurta uz mesni obrok s obzirom na to da produžava proses... nastavak teksta »
Posted On 07 Jan 2015
, By

Razmak između obroka treba da bude najmanje 5 sati

Jedna od loših navika u ishrani je jedenje izmedju obroka. Varenje počinje u ustima enzimima u pljuvački. Hrana treba da ostane oko minut u ustima pre no što se proguta. Drugi stepen varenja je u želucu. Kada hrana počne da se razgradjuje mišići guraju hranu van želuca. Varenje... nastavak teksta »
Posted On 07 Jan 2015
, By

2 litra čiste vode dnevno za dobro zdravlje

Da li pijete najmanje 1 litar vode dnevno? A 2 litra.  Počnite sa 1 – 1,5 litara vode. A posle 7 dana povećajte, dok ne dodjete do 2 litre. Voda mora biti čista. Nemojte piti vodu u isto vreme kada jedete. Ljudi to često rade, i zato im je urin žut, urin treba da bude... nastavak teksta »
Posted On 07 Jan 2015
, By

Đumbir je začin koji nikako ne treba zaobilaziti u spremanju obroka

Otkriveno je da Gingerol, glavni aktivni sastojak Đumbira, odgovoran za njegov karakterističan ukus, može sprečiti rast karcinoma debelog creva i jajnika. Ekstrakti Đumbira su pokazali da imaju antioksidativni, protivupalni i antitumorski učinak. Proupalno stanje se smatra važnim... nastavak teksta »
Posted On 02 Dec 2014
, By

Pobedite prehladu i grip uz pomoć belog luka

Ako želite jednostavan način za povećanje snage u borbi protiv prehlade i gripe, beli lik je najbolje “tajno oružje”. Beli luk je dugo je poznat po svojim lekovitim moćima, pogotovo u borbi protiv sezonskih bolesti poput prehlade i gripe.To je zbog njegovih učinaka u... nastavak teksta »
Posted On 02 Dec 2014
, By

Cink- mineralni ključ snažnog imuniteta

Cink je veoma važan dodatak za održavanje brojnih životih funkcija, uključujući: Jak imunitet, održavanje dobrog raspoloženja i mentalne jasnoće, za zdravlje prostate i creva. Cink je uključen u više enzimskih reakcija u našem telu od bilo kog drugog minerala, povećava... nastavak teksta »
Posted On 02 Dec 2014
, By