Tajna vitke linije

Tajna vitke linije i dobrog varenja: Hrana koja podstiče sagorevanje masti. Prehrambena vlakna u ovim namirnicama “leče” zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Hrana bogata prehrambenim vlaknima ubrzava probavu, rešava probleme sa stolicom i podstiče... nastavak teksta »
Posted On 09 Jul 2016
, By

Topljenje masnih naslaga

Lubenica, najbolji saveznik u topljenju masnih naslaga, nova superhrana, koja će vam pomoći da zadržite savršenu liniju. Ne dozvolite da zbog visokog glikemijskog indeksa, lubenica za vas postane zabranjeno voće. Nova istraživanja su pokazala da ova voćka pomaže u održavanju... nastavak teksta »
Posted On 09 Jul 2016
, By

Najveći svetski ubica iz potaje: Ugljeni hidrati, šećeri, skrob

Dr Dvajt Landel je bivši šef i glavni hirurg Baner hart bolnice u Mesi, u Arizoni. Imao je i privatnu praksu, Kardijak ker centar, takođe u Mesi. Nedavno je dr Landel napustio hirurgiju da bi se posvetio nutricionističkom lečenju srčanih bolesti. Osnivač je grupe Heli hjumans... nastavak teksta »
Posted On 01 Jul 2016
, By

Ljuta paprika je jedna od najlekovitijih namirnica na svetu

Alkaloid Kapsaicin je ključna materija ljutih paprika, on daje ljutinu plodu paprike. Zavisno od toga koliko ga ima, paprike se dele na slatke i ljute sorte , a što ga više paprika sadrži, to je ljuća. Kapsaicin papričicama daje ne samo ljutinu, nego posebna lekovita svojstva... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Štetnost po zdravlje konzervansa benzena

Nedavna analiza bezalkoholnih pića, s etiketama 15 poznatih proizvođača, pokazala je da velika većina sadrži prehrambeni konzervans benzen, ili benzol, toksičnu supstancu za koju se smatra da je kancerogena. Ispostavilo se da količina benzena raste i kad napici nedelju dana stoje... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Čokolada je najgori izbor za zdravlje dece

Parče hleba premazano svinjskom mašću i alevom paprikom daleko je zdravija ishrana nego mlečna čokolada, a deci nećemo davati tu poslasticu ako želimo da žive dugo i zdravo – jer je čokolada  nešto najgore što može nekome da se preporuči. Čokoladna industrija koja godišnje... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Pogubni po zdravlje Monosodium glutamate, MSG ili E-621

Monosodium glutamat, poznat kao MSG, dodaje se u mnoge, tačnije gotovo sve vrste gotove hrane da bi ona imala bolji ukus i stalno privlačila potrošače da je iznova I iznova kupuju I jedu. Ljudi I ne znaju da se MSG nalazi u hiljadama preradjenih prehrambrenih proizvoda. MSG... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Redovno pražnjenje creva

Izostanak spontanog pražnjenja creva uz oskudne tvrde stolice oseća oko 19 posto populacije. U praznično vreme učestalost pojava simptoma znatno je veća. Simptomi su šest puta učestaliji u ženskoj populaciji. Bol u želucu, nadimanje uz mučninu i povraćanje prvi su i najčešći... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Opasni aditiv E407- Karagenan

Aditivi, koji u prehrambenoj industriji nose oznaku E uz dodatak određenog broja,  su supstance koje se dodaju u hranu, a osnovna uloga im je očuvanje, ili poboljšavanje određenih svojstava namirnica. Poslednjih godina oni su postali nezaobilazan deo prehrambene industrije, gde... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Svetska opasnost po zdravlje broj jedan ugljeni hidrati

Dr Robert H. Lustig je čovek koji je široj javnosti ukazao na opasnosti iz šećera, posebno od fruktoze. Ovaj pedijatar endokrinolog, stručnjak za gojaznost kod dece, dobro je poznat svetski naučnik. U svojim je istraživanjima duboko uronio u nauku i analizirao biohemiju fruktoze... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Plastična ambalaža

Naučna istraživanja su došla do alarmantnog zaključka da plastične flaše remete pravilno funkcionisanje hormona . Plastična ambalaža ima neku od oznaka: PVC, 3V, PS i PC ili je označena brojevima 1, 3, 6 i 7 u trouglu. PVC  je veoma toksičan on ispušta hemikalije koje ometaju rad... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Paraziti i toksini

Naše telo je obitavalište različitih parazita koji izazivaju mnoge bolesti. Istraživanja Američkog Nacionalnog Instituta Zdravlja pokazala su da prosečan muškarac u svom telu ima do 1 kg parazita. Od svoje žrtve paraziti kradu vredne vitamine i minerale, a zauzvrat ispuštaju... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Štetni uticaj kofeina na trudnice

Grupa istraživača sa poznatog  Vašingtonskog univerziteta u Sijetlu je utvrdila da novorođena deca čije su majke konzumirale veću dozu Kofeina u prvim mesecima tokom trudnoće , pri rođenju su za posledicu pokazivala mnogo manje aktivnosti , a takođe se kao problem pojavio i... nastavak teksta »
Posted On 27 Apr 2016
, By

Vitamin B17 suzbija razvoj kancera

Pojava raka predstavlja manifestaciju nekog nedostatka u organizmu, tačnije nedostatak vitamina B17. Pojašnjavajući ovu tvrdnju, mr Edvard Grifin, američki autor knjige “Svet bez raka”, poziva se na biohemičara dr Ernesta Krebsa, koji je još 50-tih godina prošlog veka... nastavak teksta »
Posted On 15 Apr 2016
, By

Kopriva najbolja lekovita biljka

Кopriva (latinski: Urtica dioica) je prema mišljenju mnogih lekara i travara jedna od najboljih lekovitih biljaka koje imamo. Kopriva je, počev od korena pa preko stabljike i listova sve do cveta I semena, lekovita. Kopriva je samonikla biljka, u narodu poznata i kao pitoma... nastavak teksta »
Posted On 13 Apr 2016
, By

Jabukovo sirće – čudotvorni eliksir lepote

Jabukovo sirće koristi se u lečenju zaista neverovatno velikog broja tegoba i bolesti. Neretko, jabukovo sirće se preporučuje kao ,,lek za sve”. Pored toga jabukovo sirće je i ,,čudotvorni eliksir lepote” ! Njegova primena je više nego poželjna kada je u pitanju nega... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

CVEKLA Lekovita biljka

Cvekla ima i blagotvorno dejstvo na imunitet, pa se njeno češće konzumiranje vrlo preporučuje. U narodu se smatra da ne postoji stvar u organizmu koja je “pokvarena”, a da cvekla ne može da “popravi.” a to nije uopšte bez razloga! Cvekla se danas smatra jednom od najkorisnijih i... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Hibernacijska dijeta

Oko sat vremena pre odlaska na spavanje pojedete dve kašičice meda i, tokom sna, kada je organizam u potpunom stanju mirovanja, telo sagoreva masti i hrani mišićno tkivo. Majk i Stjuart Mekines tvrde da će vaše telo, ukoliko sat vremena pre odlaska na spavanje dobije dve kašičice... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Lekovite ljuske voća i povrća

Ljuske raznog voća i povrća su pune antioksidanasa i drugih povoljnih nutrijenata koji mogu da unaprede ljudsko zdravlje. Kore često sadrže više hranljivih sastojaka od samog ploda, pod uslovom da se radi o neprskanim biljkama, jer pesticidi kojima se tretiraju poljoprivredni... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Dali ste počeli da koristite čudotvornu kurkumu

Kurkuma je koren biljke iz porodice đumbira, štiti od upala, deluje kao antioksidans sa snažnim antikancerogenim svojstvima i usporava starenje.  Kurkumu,  čiju lekovitost medicinski zapisi pominju još pre 4000 godina,  može se koristiti preventivno, i u lečenju mnogih... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Šta sve leči čuvarkuća

Čuvarkuća je biljka poznata pod različitim narodnim nazivima: čuvarka, pod silu živ, cmilić, divlje smilje, gromovna trava, pazikuća, uhovnik, uvara, rosa u zlu dobra.  Po starom verovanju neutrališe delovanje štetne energije, promene vremena, posledice stresa i negativnih misli,... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Urma – prirodni lek za sve

Urma ili datula, najvažnija je namirnica u arapskom svetu gde je zovu i ,,hlebom pustinje”, dok je u drevnoj Grčkoj bila poznata i kao “voće bogova”.  Urme rastu u pustinjskim oazama, na ženskim palmama, u ogromnim grozdovima. Jedina je biljka u Sahari, koja čoveku može da... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Korisne biljke za dobar rad mozga

Dobra memorija, koncentracija i pozitivno razmisljanje jesu odlika dobrog zdravlja. Mozak se može održati u dobroj kondiciji ako se o njemu vodi računa, a jedan od načina je i pravilna upotreba biljaka. Nagle promene raspoloženja, depresija, usporeno razumevanje, psihički umor i... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Lekovitost Ricinusovog ulja

Ricinusovo ulje pomaže kod mnogih bolesti! Ricinusovo ulje je jeftino pomoćno lekovito sredstvo, trebalo bi ga uvek u kući imati, jer ima mnoštvo pozitivnih efekata na zdravlje, a njegove primene su neograničene. Holistička medicina preporučuje ricinusovo ulje za tretiranje... nastavak teksta »
Posted On 29 Mar 2016
, By

Opasni aditivi koji se dodaju u pekarskoj industriji

Aditivi koji se dodaju radi poboljšanja organoleptičkih osobina hrane, puno se upotrebljavaju i u pekarskoj industriji. Za jednu veliku grupu mlinskih i pekarskih proizvoda, keks, kolače, testenine, brzo smrznute i srodne proizvode dozvoljena je upotreba boja, konzervansa,... nastavak teksta »
Posted On 27 Mar 2016
, By

Propolis

(Pro-pre, Polis-grad = odbrana grada), propolis je smolasta supstanca koje pčele skupljaju sa pupoljaka drveća lišća i određenog povrća. Zbog velikog broja aktivnih prisutnih sastojaka, tinktura (alkoholni ekstrakt propolisa) je dobro poznat po svojoj lekovitost i koristi... nastavak teksta »
Posted On 02 Mar 2016
, By

Visok krvni pritisak više nije samo bolest starijih

Visok krvni pritisak  više nije samo bolest starijih, pošto statistika govori o tome da više od jedne trećine mladih uzrasta od 16 do 34 godine pati od nekog oblika hipertenzije. Nedavno je jedno istraživanje otkrilo da ova bolest može i u svom blagom obliku dovesti do preranog... nastavak teksta »
Posted On 27 Feb 2016
, By

Lekovita svojstva kumina

Kumin je poreklom iz Egipta, a uzgaja se na Srednjem Istoku, Indiji, Kini i mediteranskim zemaljama. Kroz istoriju kumin je igrao važnu ulogu kao hrana i lek. Kumin se spominje još u Bibliji. U starom Egiptu, kumin ne samo da se koristio kao kulinarski začin, već i kao sastojak... nastavak teksta »
Posted On 02 Dec 2014
, By