Klima uređaji i zdravlje

Klima uređaji pomažu da se prebrode velike vrućine i sparni dani, ali kao i za druge moderne aparate postavlja se pitanje da li je veća šteta ili korist od njihove upotrebe? Mnogi smatraju da je veća šteta, a više istraživanja je potvrdilo da klima, ma koliko nas spasavala o... nastavak teksta »
Posted On 12 Apr 2016
, By

Odeća sadrži po život opasne hemikalije

Prema informacijama iz organizacije Greenpeace, odeća mnogih svetskih proizvođača sadrži štetne hemikalije. Mnogi bi se pitali, kako nošenje takve odeće može uticati na zdravlje? Problem je u tome što štetne hemikalije iz odeće dolaze u kontakt s kožom, koja je naš najveći organ... nastavak teksta »
Posted On 12 Apr 2016
, By

Opasni alergeni i higijena

1970.te godine samo dva odsto dece u Srbiji imalo je ekceme i alergije, a 2010. taj procenat je alarmantno udesotostručen i svako peto dete ima ekceme i alergije. Za taj porast neverovatno ali najzaslužnija su hemijska sredstva koja se svakodnevno koriste za održavanje lične... nastavak teksta »
Posted On 07 Apr 2016
, By

Saveti za negu kože podložne aknama

Masna koža je podložna aknama. Čistiti lice bar dva puta dnevno od prašine, nečistoća i masnoća spoljašnjeg dela kože da ne bi došlo do začepljenja pora. Kod akni nikad ne koristiti masne kozmetičke preparate, losione sa alkoholom izbegavati, hidrantne kreme koristiti na... nastavak teksta »
Posted On 26 Dec 2014
, By

Dobro zdravlje je dobra higijena ruku i tela

Higijena se bavi očuvanjem, unapređenjem zdravlja, sprečavanjem bolesti i proučavanjem faktora koji deluju na zdravlje čoveka. Cilj higijene je da poveća delovanje korisnih a smanji uticaj štetnih faktora na zdravlje. Formiranje pozitivnih higijenskih navika od presudnog j... nastavak teksta »
Posted On 26 Dec 2014
, By